Sherman College logo

Sherman shares

March 2009 Newsletter

Sherman College of Straight Chiropractic

Lyceum 2009 Share the Pride - Schedule May 21-24

Print Version State Approvals List

Thursday, May 21 - Registration Open 7:30 am - 4:00 pm

S.C. Rules & Regulations

8:00 am -10:00 am, Harvey Garcia, D.C., 2 Hours

Using Social Media on the Internet to Market Your Practice and Educate Patients

8:00 am -11:00 am CA, Charlotte Babb, M.A., M.Ed., Joy Gayler, M.M.,M.A., Karen Rhodes, M.B.A., 3 Hours

From Analog to Digital Film to Monitors

9:00 am -11:00 am, Gary Goodridge, VP, York X-Ray, 2 Hours

Chiropractic from the Heart

11:30 am -12:30 pm SPIZZ, James Dubel, D.C., PLENARY, 1 Hour

LUNCH 12:00 pm -2:00 pm

HIPPA and the Chiropractic Office

2:00 pm - 4:00 pm CA, Greg Lonscak, D.C., 2 Hours

X-ray Analysis Procedures for the Conventional or Digital Office

2:00 pm -5:00 pm, William Fehl, D.C., and Patricia Kuhta, D.C., 3 Hours

Women in Chiropractic JAM Session: Adjusting from a Woman’s Perspective

2:00 pm - 6:00 pm SPIZZ Nalyn Marcus, D.C., 4 Hours

The Science Behind Vertebral Subluxation

2:00 pm -6:00 pm ACP Matthew McCoy, D.C., 4 Hours

Boundary Issues and Sexual Misconduct

4:00 pm -6:00 pm CA Leslie Wise, D.C., 2 Hours

The Business and Philosophy of the Cash Practice

5:00 pm – 6:00 pm Not for CE Credit Fred Gerretzen, D.C., 1 Hour

DINNER (on your own) 6:00 pm – 7:30 pm

Awards and SHARING OUR PRIDE! 7:30 pm – 9:00 pm,
Jon Schwartzbauer, D.C.

Friday, May 22 - 7:30 am - 4:00 pm Registration Open

A Historical Presentation of the Discovery of Chiropractic

8:00 am -9:00 am SPIZZ James Dubel, D.C., 1 Hour

Introduction to X–ray Setups

8:00am -10:00 am CA Mitzi Schwartzbauer, D.C., ACP and John Hart, D.C., MHS, ACP, 2 Hours

Common Sense Chiropractic, Correcting towards Normal

8:00 am -11:00 am Michael Westbrook, D.C., 3 Hours

The One Thing we THINK We’re Teaching..But Aren’t: The REAL Difference between the Allopathic and Vitalistic Paradigms, and Why People Don’t get It!

8:00 am -11:00 am SPIZZ ACP Kevin Donka, D.C., 3 Hours

Atlas Orthogonality

9:00 am -11:00am Roy Sweat, D.C., B.C.A.O, 2 Hours

Built to Last: Successful Habits of Visionary Beings

11:30 am -12:30 pm SPIZZ Sam Wang, D.C. PLENARY, 1 Hour

LUNCH 12:00 pm -2:00 pm

Alumni Association Lunch 12:30 pm -2:00 pm

Are You Hard of Listening?

2:00 pm - 3:00 pm Bill Drake, 1 Hour

Quantum Leap from “Back Doc” to “Community Health Expert”

2:00 pm - 4:00 pm SPIZZ, Leslie Van Romer, D.C., 2 Hours

Bringing Chiropractic Philosophy to Life at the Front Desk

2:00 pm - 6:00 pm CA Phyllis Frase, 4 Hours

Advanced Muscle Palpation

2:00 pm - 6:00 pm, Nick Spano, D.C., 4 Hours

Thermal Pattern Theory: History and Research

3:00 pm -4:00 pm, John Hart, D.C., MHS, ACP, 1 Hour

The ADD Forum..What You’ve Never Been Told

4:00 pm - 6:00 pm, Sal Martingano, D.C., FICPA, 2 Hours

“Tony Duke University”
A Neuroanatomy and Neurophysiology Review for Chiropractors

4:00 pm - 6:00 pm, Tony Duke, PhD, 2 Hours

Alumni Reunion Reception at Marriott 5:30 pm – 7:30 pm

DINNER (on your own) 6:00 pm – 7:30 pm

Entertainment - Mission IMPROVable and Fireworks 7:45 pm – 9:30 pm

Saturday, May 23 - Registration Open 7:30 am - 2:00 pm

Regents Breakfast at Marriott CA 7:45 am – 8:45 am

Delivery of the Extra Something

9:00 am -11:00 am SPIZZ, Edward Weller, D.C., 2 Hours

SPIZZ Infinite Principles

9:00 am -11:00 am, Nalyn Marcus, D.C., Rajeev Connors, D.C., Peter Kevorkian, D.C., Scott Lloyd, D.C., Alan Brewster, D.C., Ron Castellucci, D.C., Brian Dooley, D.C., Gerry Reinhardt, D.C., Patti Giuliano, D.C., 2 Hours

The Vaccination Forum: Your Child...Your Choice

9:00 am -11:00am, Sal Martingano, D.C., FICPA, 2 Hours

HIV/AIDS Program

9:00 am -11:00am, Cindy Gibbon, B.A., M.T. (ASCP), D.C. and Beth Roraback, B.S., D.C., 2 Hours

CAREER DAY 11:00 am – 3:00 pm

Innate Intelligence

11:30 am -12:30 pm SPIZZ, Claude Lessard, D.C., PLENARY, 1 Hour

LUNCH 12:30 pm -2:00 pm

Chiropractic: Write or Wrong

2:00 pm - 5:00 pm ACP, Judy Campanale, D.C.

Diagnostic Imaging Impacting Patient Care

3 Hours 2:00 pm -6:00 pm, Kathleen Linaker, D.C., DACBR, 4 Hours

Thompson Technique

2:00 pm - 6:00 pm, James Thompson, B.A., D.C., FICPA, 4 Hours

Children – Our Pride & Joy Caring for the Future

2:00 pm - 6:00 pm SPIZZ, Patricia Giuliano, D.C., and Peter Kevorkian, D.C.
4 Hours

Gala Dinner and Dancing (Marriott) 7:00 pm – 1:00 am

Sunday, May 24

S.C. Rules & Regulations

8:00 am -10:00 am, Beth Ehlich, D.C., 2 Hours

Spirit of Lyceum

10:00 am – 12:00 am SPIZZ, Reggie Gold, D.C., 2 Hours

lyceum

Newsletter · Give to Sherman · Amazon Shoppers Give · Shop the Bookstore · Check our Blogs
Sherman College of Straight Chiropractic
P.O. Box 1452
Spartanburg, SC
29304
www.sherman.edu